Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Arapski hleb»Arapske Fataer pogačice sa sirom i kačkavaljem

Arapske Fataer pogačice sa sirom i kačkavaljem

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Arapske Fataer pogačice sa sirom i kačkavaljem
Fotografije: Daniela Ruseva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Hoćete li napraviti mesto na trpezi za ove punjene arapske pogačice?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • ulje - 50 ml
  • sveže melko - 150 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kvasasc - 20 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 - 2 supene kašike
  • nadev
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Urejte malo sveže mleko i u njega izmrvite kvasac. Ostavite da nadođe, sipajte u udubljenje od brašna, prosejanog sa praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke bez 1 supene kašike belanca i zamesite meko testo.

Ostavite testo u namazanoj posudi. Sačekajte da nadođe dok se ne udvostruči.

Od nadošlog testa razvucite list na brašnom posutoj radnoj površini debljine 6-7 mm. Ako imate presu, pošto je tako lakše, isecite pogačice sa njom. U sredinu svakog kruga stavite od nadeva - mrvljeni sir i rendani kačkavalj.

Druga varijanta je da od testa isečete krugove prečnika 6-7 cm. Ivice namažite umućenim belancem i zatvorite kao školjku i pritisnite da se testo zalepi.

Gotove pogačice poređajte na razmaku jedna od druge u pleh namazan mekanim kravljim maslacem. Svaku uz pomoć četke namažite svežim mlekom. Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Možete staviti nadev od mlevenog mesa po vašem izboru i začiniti začinima po želji, ali kod mene kući vole sa sirom i kačkavaljem, a ne sa mesom. Servirajte ih sa jogurtom ili sokom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: