Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od krompira sa boranijom

Musaka od krompira sa boranijom

Musaka od krompira sa boranijom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Letnja musaka, idealna za toplo vreme... nije sa mlevenim mesom, ali obavezno dodajte malo kiselog mleka sa belim lukom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada
  • luk - 1 komad
  • boranija - 300 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 komad
  • peršun
  • origano
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se kao klasična musaka, samo što je bez mesa.

Prvo očistimo borajinu i sečemo na komade od 1-2 cm. Oljuštimo krompir i sečemo na kockice, luk sitno sečemo.

Ugrevamo ulje i propržimo luk, dodajemo krompir i boraniju da se dinsta sa malo soli. Sipamo rendani paradajz i alevu papriku, origano i isečeni peršun.

Sipamo toplu vodu da pokrije sastojke. Prebacujemo u pleh. Pečemo dok voda ne ispari.

Umutimo jaja sa kiselim mlekom i brašnom. Prelivamo musaku i zapečemo odozgo. Serviramo sa peršunom, a može i sa kiselim mlekom i belim lukom.

Veoma lagano i ukusno jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: