Pečena kolenica sa povrćem u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
17/12/2018
"Ima li gladnih, jer smo spremili sjajnu kolenicu i želimo da je podelimo sa nekim "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano413
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite kolenicu sa obe strane u malo masnoće. Prebacite u šerpu i skuvajte dok ne bude gotova sa malo soli (ja sam je kuvala ekspres loncu pola sata).

U glinenu đuvečaru sipajte i isecite krompir na kocke, a šargarepe na kolutove. Očistite beli luk, ostavljajući debelu poslednju ljusku. Rasporedite čenove između povrća.

Stavite so i začine (začini mogu da budu kako suvi tako i sveži). Prelijte sa malo maslinovog ulja i promešajte.

Izvadite kolenicu iz lonca i stavite je u sredinu đuvečare. Sipajte vino i jednu kutlaču bujona u kojoj je kuvano meso.

Zagrejte rernu i stavite đuvečaru. Čim provri smanjite na 180 stepeni i pecite dok povrće ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar