Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Čorba sa mesom od telećeg repa

Čorba sa mesom od telećeg repa

Čorba sa mesom od telećeg repa
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Čorba koja vas neće samo zasititi, nego će vam ugrejati dušu"

Potrebni sastojci

  • teleći rep - 1 komad
  • krompir - 2 velika
  • šargarepa - 1 velika
  • paprike - 1 komad, zelena
  • mladi luk - 2 struka
  • beli luk - 5 čenova
  • mirođija - oko 2 - 3 kašičice, iseckane drške
  • paradajz - 1/3 iz tegle, konzervisan
  • brašno - 2 supene kašike
  • piment - 4 - 5 zrna
  • čubar - 1 prstohvat
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • lovorov list - 1 veliki
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći rep skuvamo sa solju u ekspres loncu, ne manje od 50 minuta i odvojimo pažljivo od kostiju - meso sitno iseckamo.

Bujon procedimo i vraćamo meso u njega. Povrće sečemo: krompir na krupnije kocke, papriku na trake, beli luk na kružiće, luk sitno, a šargarepu izrendamo.

Ugrevamo ulje u dubokom toganju i prvo propržimo luk sa belim lukom, posle dodajemo papriku i šargarepu, a na kraju krompir. U međuvremenu začinimo biberom, alevom paprikom i solju.

Zapršku prebacujemo u šerpu, pripremljenu za čorbu, u bujon od mesa stavljamo drške mirođije, lovorov list, piment i čubar, dodajemo vodu do 4 litre i kuvamo dok ne bude gotov.

U tiganju od zaprđke pečemo brašno na kratko, dodajemo paradajz i mešamo dok se ne zgusne, stavljamo u već skuvane sastojke u šerpi i nakon desetak minuta čorba je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: