Način pripreme
Pomešamo mleveno meso sa jajima, lukom, prezlama, biberom, čubrom, piskavicom i solju, posebno pomešamo kiselo mleko sa sodom da malo provri i dodajemo u smesu od mlevenog mesa.
Sve to promešamo da dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo smesu da odstoji i da upije mirise začina oko 15-ak minuta. Nakon toga oblikujemo ćuftice, uvaljamo ih u brašno i pržimo sa obe strane u ugrejanom ulju.
Kad se isprži ostavljamo ih na ubrusu da se ocedi mast.
Za salatu od krompira: Krompir oljuštimo i isečemo na komade srednje veličine, da bi mogli brže da se skuvaju (kad su celi sporije se kuvaju) i stavljamo ih u šerpu i sipamo vodu. Voda treb da pokriva krompir. Stavljamo krompir na vatru i kuvamo, posipamo solju.
Isečemo ili praziluk i peršun i dodajemo u krompir. Dodajemo so, sirće, ulje i sok od limuna, dobro promešamo. Možemo zameniti sok od limuna običnim ili balsamiko sirćetom.
Mekane pržene ćuftice serviramo garnirane krompir salatom.
Prijatno!