Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Mekane pržene ćuftice sa prilogom od krompira

Mekane pržene ćuftice sa prilogom od krompira

IvvIvv
Šegrt
23470
Mekane pržene ćuftice sa prilogom od krompira3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nema potrebe za specijalnom prilikom da biste pripremili ukusne pržene ćuftice, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • ZA ĆUFTICE
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • soda za hleb - 1 kašičca
  • prezle - 2 supene kašike
  • biber
  • čubar
  • piskavica
  • so
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • ZA KROMPIR SALATU
  • krompir - 500 g
  • luk - 1 glavica ili praziluk
  • peršun - 1/2 veze
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • ulje - za začinjavanje
  • sirće - za začinjavanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa jajima, lukom, prezlama, biberom, čubrom, piskavicom i solju, posebno pomešamo kiselo mleko sa sodom da malo provri i dodajemo u smesu od mlevenog mesa.

Sve to promešamo da dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo smesu da odstoji i da upije mirise začina oko 15-ak minuta. Nakon toga oblikujemo ćuftice, uvaljamo ih u brašno i pržimo sa obe strane u ugrejanom ulju.

Kad se isprži ostavljamo ih na ubrusu da se ocedi mast.

Za salatu od krompira: Krompir oljuštimo i isečemo na komade srednje veličine, da bi mogli brže da se skuvaju (kad su celi sporije se kuvaju) i stavljamo ih u šerpu i sipamo vodu. Voda treb da pokriva krompir. Stavljamo krompir na vatru i kuvamo, posipamo solju.

Isečemo ili praziluk i peršun i dodajemo u krompir. Dodajemo so, sirće, ulje i sok od limuna, dobro promešamo. Možemo zameniti sok od limuna običnim ili balsamiko sirćetom.

Mekane pržene ćuftice serviramo garnirane krompir salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: