Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Luka»Supa od luka i sira

Supa od luka i sira

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714850278
Supa od luka i sira1 / 2
07/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"To nije čuvena francuska supa od luka, već jedna mnogo ukusnija varijanta koju vam preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 srednje velike glavice
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • bujon - 1 šolja
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 500 ml, vruća
  • sir - oko 200 g, narendan ili na pločice
  • dvopek - 10 kriški
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečen luk se zaprži u šerpi s maslacem, pri čemu se meša drvenom varjačom. Posipa se brašnom i opet se meša, dok se ne preplane zlatasto.

Dodajte bujon, posolite ako je neophodno, dodajte biber i kuvajte 5 minuta. Pomešajte vodu sa svežim mlekom i sipajte u šerpu uz neprestano mešanje. Dokuvajte 10 minuta.

Dvopek se rasporedi u tanjire, posipa se sirom i preliva se gotovom vrućom supom.

Ako servirate supu u glinenim posudama, možete da ih stavite u zagrejanu rernu dok se sir preko dvopeka ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: