Način pripreme
Umesimo srednje meko testo, ostavljamo ga da odstoji 20 minuta na toplom. Kad bude gotovo podelimo ga na 3 dela - dva jednaka i jedan manji za sredinu.
Od jednog dela oblikujemo 5 jednakih loptica. Od drugog dela 4 manje lopte.
Od 5 loptica razvučemo kore, namažemo ih margarinom, maslacem i uljem. Ređamo ih jednu na drugu.
Razvučemo malo gomilikcu i dobijenu koru delimo na 4 dela.
Od svakog uvijamo kiflicu - od vrha prema osnovi. Delimo kiflicu na dva dela - dobijamo 8 kiflica. Ređamo ih po ivicama kalupa za tortu 24 cm.
Kalup prethodno namažemo uljem i posipamo brašnom.
Nakon toga drugi deo testa takođe razvijamo i ređamo kore jedna na drugu, mažemo između margarinom.
Dobjenu koru sečemo na 8 delova - dobijamo trouglove od kojih pravimo list. Svaki trougao sečemo po sredini i vrh provlačimo odozgo na gore i vučemo. Ove listove ređamo između kiflica.
Oblikujemo malu loptu i stavljamo u sredinu.
Oblikovanu pogaču ostavljamo na 20 minuta na toplom i pokrivenu, nakon toga namažemo žumancem, mlekom i uljem.
Pogaču stavljamo u hladnu rernu i pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotova.