Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Čorbica od svinjskog mesa sa kiselim kupusom

Čorbica od svinjskog mesa sa kiselim kupusom

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Čorbica od svinjskog mesa sa kiselim kupusom
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako niste pripremali ovu čorbu, ne možete da kažete da ste kuvali ukusna jela"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 100 - 150 g
  • slanina - 50 g uvaljana u začine
  • kiseli kupus - 2 - 3 lista
  • luk - 1 srednja glavica
  • pirinač - 2 supene kašike
  • ulje
  • biber
  • aleva paprika - prstohvat
  • majoran
  • majčina dušica
  • rasol
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo ulje u šerpu. Oprane i isečene komade svinjskom mesa dodajemo u ulje da se proprže.

Dodajemo slaninu isečenu na komade, biber, majoran i majčinu dušicu. Kad se meso malo zaprži dodajemo sitno iseckan luk.

Kad luk promeni boju dodajemo sitno isečene listove kupusa, takođe ih malo propržimo i dodajemo prstohvat slatke aleve paprike - za boju.

Odmah dodajemo očišćen i opran pirinač i prelivamo rasolom. Ako je rasol mnogo kiseo pomešamo ga sa vodom.

Odnos vode i rasola je po ukusu. Kad se svi sastojci skuvaju skidamo čorbu sa vatre.

Jedemo toplu, pre konzumiranja posipamo tucanom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: