Čorba sa cveklom i kupusom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
03/02/2019
"Ukusna, šarena i aromatična zimska posna čorba "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • cvekla - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada, velike
  • paprika - 2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • kupus - 1/4 glavice, veće
  • grašak - 100 g
  • peršun - 1/2 veze
  • kim - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus i krompir. U velikoj šerpi zagrejte ulje i stavite kupus da se proprži. Čim omekša dodajte i krompir, pa propržite još malo. Zatim dodajte vodu i ostavite da se kuva.

Iseckajte luk, šargarepu, papriku i cveklu. U drugoj posudi zagrejte ulje i stavite luk da se prži. Posle toga dodajte šargerepu, papriku, cveklu i grašak. Kad se proprže, dodajte ih kupusu.

Sipajte još vode, ukoliko je potrebno. Začinite i ostavite da se kuva dok ne bude gotovo. Kada je čorba gotova dodajte sitno iseckani peršun.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar