Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Boršč»Čorba sa cveklom i kupusom

Čorba sa cveklom i kupusom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4381431k190
Čorba sa cveklom i kupusom3 / 3
03/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Ukusna, šarena i aromatična zimska posna čorba"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • cvekla - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada, velike
  • paprika - 2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • kupus - 1/4 glavice, veće
  • grašak - 100 g
  • peršun - 1/2 veze
  • kim - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus i krompir. U velikoj šerpi zagrejte ulje i stavite kupus da se proprži. Čim omekša dodajte i krompir, pa propržite još malo. Zatim dodajte vodu i ostavite da se kuva.

Iseckajte luk, šargarepu, papriku i cveklu. U drugoj posudi zagrejte ulje i stavite luk da se prži. Posle toga dodajte šargerepu, papriku, cveklu i grašak. Kad se proprže, dodajte ih kupusu.

Sipajte još vode, ukoliko je potrebno. Začinite i ostavite da se kuva dok ne bude gotovo. Kada je čorba gotova dodajte sitno iseckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: