Lepeza od patlidžana sa piletinom na saču

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
05/02/2019
"Odlična lepeza od patlidžana, kombinovana sa ukusnom piletinom na saču Neka vam je slatko!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo po dužini na kriške, ali ne idemo nožem do kraja. Tako dobijamo lepezu. Posipamo solju i ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena.

Za to vreme pripremamo papriku. Operemo je i isečemo na kockice. Pileći file stavljamo u posudu i začinimo soja sosom i začinom za pile.

Ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena. Čeri paradajz operemo, a beli luk oljuštimo. Ocedimo od soli patlidžan i operemo.

U svaki prorez poređamo parče pilećeg filea, čen belog luka i stavljamo sa obe strane po jedan čeri paradajz.

Sam patlidžan se malo izvija. Tako nastavljamo dok ne popunimo proreze na patlidžanu. Namažemo sač i stavljamo poređani patlidžan.

Posipamo svežim peršunom odozgo.

Sa strane dodajemo i isečene paprike, čeri paradajz i čorbadžijske paprike. Prelijemo sa malo ulja. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar