Način pripreme
Patlidžan isečemo po dužini na kriške, ali ne idemo nožem do kraja. Tako dobijamo lepezu. Posipamo solju i ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena.
Za to vreme pripremamo papriku. Operemo je i isečemo na kockice. Pileći file stavljamo u posudu i začinimo soja sosom i začinom za pile.
Ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena. Čeri paradajz operemo, a beli luk oljuštimo. Ocedimo od soli patlidžan i operemo.
U svaki prorez poređamo parče pilećeg filea, čen belog luka i stavljamo sa obe strane po jedan čeri paradajz.
Sam patlidžan se malo izvija. Tako nastavljamo dok ne popunimo proreze na patlidžanu. Namažemo sač i stavljamo poređani patlidžan.
Posipamo svežim peršunom odozgo.
Sa strane dodajemo i isečene paprike, čeri paradajz i čorbadžijske paprike. Prelijemo sa malo ulja. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo.