Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jela pod Sačem»Lepeza od patlidžana sa piletinom na saču

Lepeza od patlidžana sa piletinom na saču

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Lepeza od patlidžana sa piletinom na saču
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
05/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Odlična lepeza od patlidžana, kombinovana sa ukusnom piletinom na saču Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, srednji
  • pileći file - 500 g
  • čeri paradajz - 1 grančica
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun
  • ulje - 1/2 šolje
  • čorbadžijske paprike - 3 - 4 komada
  • paprike - 2 komada
  • soja sos - 2 supene kašike
  • začin za piletinu - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo po dužini na kriške, ali ne idemo nožem do kraja. Tako dobijamo lepezu. Posipamo solju i ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena.

Za to vreme pripremamo papriku. Operemo je i isečemo na kockice. Pileći file stavljamo u posudu i začinimo soja sosom i začinom za pile.

Ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena. Čeri paradajz operemo, a beli luk oljuštimo. Ocedimo od soli patlidžan i operemo.

U svaki prorez poređamo parče pilećeg filea, čen belog luka i stavljamo sa obe strane po jedan čeri paradajz.

Sam patlidžan se malo izvija. Tako nastavljamo dok ne popunimo proreze na patlidžanu. Namažemo sač i stavljamo poređani patlidžan.

Posipamo svežim peršunom odozgo.

Sa strane dodajemo i isečene paprike, čeri paradajz i čorbadžijske paprike. Prelijemo sa malo ulja. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: