Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jela pod Sačem»Lepeza od patlidžana sa piletinom na saču

Lepeza od patlidžana sa piletinom na saču

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2187k433
Lepeza od patlidžana sa piletinom na saču4 / 4
05/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Odlična lepeza od patlidžana, kombinovana sa ukusnom piletinom na saču Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, srednji
  • pileći file - 500 g
  • čeri paradajz - 1 grančica
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun
  • ulje - 1/2 šolje
  • čorbadžijske paprike - 3 - 4 komada
  • paprike - 2 komada
  • soja sos - 2 supene kašike
  • začin za piletinu - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo po dužini na kriške, ali ne idemo nožem do kraja. Tako dobijamo lepezu. Posipamo solju i ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena.

Za to vreme pripremamo papriku. Operemo je i isečemo na kockice. Pileći file stavljamo u posudu i začinimo soja sosom i začinom za pile.

Ostavljamo tako da odstoji oko sat vremena. Čeri paradajz operemo, a beli luk oljuštimo. Ocedimo od soli patlidžan i operemo.

U svaki prorez poređamo parče pilećeg filea, čen belog luka i stavljamo sa obe strane po jedan čeri paradajz.

Sam patlidžan se malo izvija. Tako nastavljamo dok ne popunimo proreze na patlidžanu. Namažemo sač i stavljamo poređani patlidžan.

Posipamo svežim peršunom odozgo.

Sa strane dodajemo i isečene paprike, čeri paradajz i čorbadžijske paprike. Prelijemo sa malo ulja. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: