Način pripreme
Krompir dobro operite i stavite u rernu da se peče u dubokoj posudi sa vodom na 220 stepeni.
Voda treba da prekriva krompir. Nakon oko 2 sata potpuno je gotov.
Prospite vodu i ostavite krompir da se ohladi. Presecite svaki krompir i izdubite unutrašnjost malom kašikom. Da budu kao čamci.
Mleveno meso začinite čubrom i solju, samo ako nije slano. Narendajte kačkavalj i pomešajte ga sa mlevenim mesom. Dodajte i jedno jaje i promešajte dobro rukama, dok se sastojci ravnomerno ne pomešaju.
Svaku polovinu krompira napunite gotovim nadevom i poređajte u veliku posudu za pečenje. Stavite u rernu i pecite 30 minuta na 220 stepeni.
Pre nego što izvadite krompir prelijte ga pavlakom i pecite još 5-10 minuta.
Kada je krompir gotov imaće hrskavu i zlatastu koricu.
Neverovatno je ukusan.
Prijatno :)