Musaka sa patlidžanom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18372
21/02/2019
"Svi ste probali čuvenu musaku sa plavim patlidžanom, možda je vreme i da je pripremite - recept je ovde i veoma je lak "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i nasecite na kockice, pa ga zapržite u malo ulja. Posebno u tiganju zapržite nasečeni luk, paprike i pečurke.

Nakon nekoliko minuta u tiganj sa pečurkama, paprikom i lukom, dodajte mleveno meso, koje ste začinili sa malo čubra i bibera.

Promešajte i ostavite da se prži oko pola sata na srednje jakoj vatri. Malo pre nego što smesu skinete sa vatre, dodajte narendani paradajz i alevu papriku. Posolite po ukusu.

U dovoljno duboku tepsiju sipajte smesu i promešajte je sa kockicama krompira. Odozgo poređajte kriške patlidžana, koje ste prethodno lagano propržili na gril tiganju. Dodajte i 2 šolje vode.

Musaku pecite na 200 stepeni oko 1 sat. Nakon toga napravite preliv od 4 jaja, 1 šolje svežeg mleka i 1 kašike brašna i kada prelijete, zapecite još 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar