Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Savijene pogačice sa susamom

Savijene pogačice sa susamom

Savijene pogačice sa susamom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Vreme je da uzmete i prvi čas mešenja savijenih pogačica"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1 paket, suv
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • sir - 200 g
  • susam
  • maslac - za mazanje
  • žumance - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se promeša u toplom svežem mleku sa šećerom i kašikom brašna da se pretvori u kašicu, ostavlja se da naraste.

Sipa se u prosejano brašno zajedno sa solju, maslacem i jajetom, promeša se viljuškom u loptu testa, posle se zamesi na radnoj površini i ostavlja se da naraste 40 minuta.

Gotovo testo se podeli na lopte, svaka se oblikuje u fitilj dužine 40 cenitmetara i rukama se spljeska u lentu.

U sredinu se stavlja namrvljeni sir i krajevi se pritisnu da se napravi fitilj, a on se uvija u puža.

Poređaju se u posudu za pečenje namazanu uljem i ostavljaju se 20 minuta da odstoje. Mažu se umućenim žumancem sa malo ulja, posipaju se susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: