Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Vegan musaka sa kiselim kupusom

Vegan musaka sa kiselim kupusom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Vegan musaka sa kiselim kupusom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ko je rekao da vegani ne mogu da jedu musaku - vidite da mogu, i ukusna je"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - oko 200 g
  • praziluk - 1/2 - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • sočivo - 1/2 šolje
  • pirinač - 1/2 šolje
  • aleva paprika
  • biber
  • biljno mleko - oko 300 ml
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo potopimo preko noći. Kupus, praziluk i šargarepu isečemo.

Sočivo operemo i stavljamo da provri.

U malo ugrejanog ulja propržimo isečeno povrće. Dodajemo biber, alevu papriku i oprani pirinač. Propržimo ga malo i sipamo vodu, oko 1-1 i 1/2 šolju.

Kad voda upije pirinač dodajemo oceđeno i kuvano sočivo.

Promešamo, probamo da li je slano i ako je potrebno dodajemo po ukusu. Sipamo u pleh i stavljamo da se peče na 200 stepeni.

Odmah počinjemo sa prelivom. U ugrejano ulje stavljamo brašno i energično mešamo dok se dobro ne rastovi, pazimo da se ne zalepi i da se ne stvore grudvice.

Nakon toga u delovima malo po malo dodajemo mleko uz neprestano mešanje dok ne dobijemo potrebnu količinu sosa i gustinu.

Na kraju začinimo sa malo soli.

Pleh izvadimo iz rerne, rasporedimo bešamel sos odozgo i vraćamo u rernu da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: