Posne sarmice od povrća

08/03/2019
"Uvek stavljamo 2 bureta kupusa - jedan za ove posne sarme, a drugi za sve ostalo "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano180
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite velike listove kupusa i isecite na pola, isecite žilice. Manje listove ne treba da prepolovite.

Pripremite onoliko listova, koliko sarmi možete da stavite u šerpu u kojoj ćete ih kuvati. Ostale sitno iseckajte, ostavite nekoliko celih krupnijih.

Krompir i šargarepu oljuštite i isecite na krupnije štapiće. Praziluk i beli luk sitno iseckamo, a celer na kockice.

Prebacujemo ih u posudu, dodajemo isečene listove kupusa i začinimo začinima - majoranom, čubrom, solju, biberom i kuminom. Prelivamo sa malo ulja i punimo listove kupusa nadevom od povrća.

Uvijamo u čvrste sarme i prebacujemo u šerpu, na dno stavljamo okrenut tanjir. Preko stavljamo dva-tri lista kupusa i zbijeno poređamo sarme.

Preko stavljamo nekoliko celih listova, prelivamo bujonom od povrća, koliko da ih pokrije i pritiskamo tanjirom.

Kuvamo na ne mnogo jakoj vatri oko 45-50 minuta.

Možemo servirati tople i hladne kao predjelo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar