Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Linjak sa belim lukom i limunom iz rerne

Linjak sa belim lukom i limunom iz rerne

Linjak sa belim lukom i limunom iz rerne3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ne trebaju vam specijana umeća da biste pripremili ukusnog linjaka - samo merak i ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • linjak - 4 komada
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • beli luk - 5 - 6 čen
  • limun - 1 komad
  • so
  • sremuš
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite linjaka i posolite ga.

Oljuštite čenove belog luka. Stavite u svakog linjaka po 2-3 čena i po 1-2 kriške limuna. Namažite ribe maslinovim uljem.

Poređajte linjake u pleh za pečenje, na dno stavite ubrus.

Pecite u ugrejanu rernu do 200 stepeni.

Servirajte uz odgovarajući prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: