Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Riblji file na španski način sa ukusnim sosom

Riblji file na španski način sa ukusnim sosom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Riblji file na španski način sa ukusnim sosom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Impresivan izgled i još impresivniji ukus - kako čovek da mu odoli"

Potrebni sastojci

  • file od ribe - 800 g
  • pečurke - 500 g
  • masline - 15 komada, zelene
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 1 šolja
  • origano - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • limun - 1 komad
  • peršun - 10 strukova
  • paradajz - 1 komad
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

File od ribe se posipa sokom od limuna i ostavlja se tako oko 20 minuta, nakon čega se dodaje malo soli i bibera.

Zagrejte tiganj sa uljem, filete uvaljajte u prezle i ispržite dok ne postanu zlatasti, izvadite i stavite na kuhinjski ubrus.

Isecite luk na tračice ili krugove, pečurke takođe. Sklonite koštice maslinama ili koristite zelene bez koštica.

U istoj masnoći izdinstajte povrće, stavljajući prvo luk i pečurke isečene na ivice. Kasnije dodajte paradajz pire, šećer, origano, sok od kriške limuna i skroz na kraju masline.

Ostavite da se pomešaju ukusi i isključite. U odgovarajuće tanjire stavite parče ribe i aromatičan sos sa povrćem.

Odozgo dodajte parčiće paradajza, peršun i kriške limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: