Način pripreme
Na dno posude u kojoj ćete mesri izazovne katučine izmrvite steviju na prah. Dodajte prstohvat soli, jaje, korice od limuna. SIpajte brašno i promešajte.
Sve promešajte rukom. Pošto je lopta bila mnogo suva dodala sam malo vode /oko 50 ml, odokativno/, dok ne dobijete gusto testo.
Na kraju dodajte orahe /ili druge orašaste plodove po izboru/ i promešajte da rasporedite ravnomerno u test. Orašasti plodovi su namerno krupnije isečeni da bi se osećala hrskavost u keksu.
Možete dodati i suvo grožđe. Ja to nisam uradila. Testo oblikujte na duguljastu zemičku i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 stepeni 20-30 minuta. Pratite.
Treba da se stvori korica, ali da ostane mekano unutra. Nakon što se ispeče isecite na tanke kirške i stavite u rernu ponovo na 10 minuta da keksići budu hrskavi.
Ostavite da se ohladi i servirajte. Srećni praznici i neka vam je slatko!