Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Kantučini»Kantučini bez glutena

Kantučini bez glutena

Irena HristovaIrena Hristova
Šegrt
20471
Kantučini bez glutena
Fotografije: Irena Hristova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
13
"Specijalan predlog - kantučini za ljude koji ne podnose gluten"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 3/4 šolje
  • jabukovo brašno - 1/4 šolje
  • stevija - 2 tablete ili drugi zaslađivač
  • jaja - 1 komad
  • voda - oko 50 ml /gušće testo/
  • so - 1 prstohvat
  • kora od limnuna - izrendana
  • orasi - 5 - 6 izmrvljenih krupnije
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno posude u kojoj ćete mesri izazovne katučine izmrvite steviju na prah. Dodajte prstohvat soli, jaje, korice od limuna. SIpajte brašno i promešajte.

Sve promešajte rukom. Pošto je lopta bila mnogo suva dodala sam malo vode /oko 50 ml, odokativno/, dok ne dobijete gusto testo.

Na kraju dodajte orahe /ili druge orašaste plodove po izboru/ i promešajte da rasporedite ravnomerno u test. Orašasti plodovi su namerno krupnije isečeni da bi se osećala hrskavost u keksu.

Možete dodati i suvo grožđe. Ja to nisam uradila. Testo oblikujte na duguljastu zemičku i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 stepeni 20-30 minuta. Pratite.

Treba da se stvori korica, ali da ostane mekano unutra. Nakon što se ispeče isecite na tanke kirške i stavite u rernu ponovo na 10 minuta da keksići budu hrskavi.

Ostavite da se ohladi i servirajte. Srećni praznici i neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: