Način pripreme
Kare očistimo od masnoća, ako je ima. Prolazimo dugim nožem kroz sredinu karea, isečemo kao veliki džep po celoj dužini širine oko 2 cm, zavisi koliko je debelo parće, ne idemo do dna.
Izvadimo nož i prstima malo raširimo otvor.
Posolimo i pobiberimo.
Pomešamo izgnječeni beli luk sa iseckanim peršunom i senfom dok ne dobijemo pastu. Ovom smesom namažemo unutra po celoj dužini.
Očistimo špargle od tvrdog dela i stavljamo unutra tako da popunimo file.
Odozgo uvijamo slaninom, lagano preklopimo kriške.
Stavljam u odgovarajući pleh za pečenje i sipamo 1/3 vode, posolimo.
Pleh pokrivamo dobro aluinijumskom folijom.
Pečemo na 220 stepeni 20 minuta i još na 190 stepeni - 20 minuta.
Skidamo foliju i pečemo još 40 minuta.
Prilog - pečurke u maslacu na tiganju.
Špragle možemo zameniti i drugim nadevom, sušenim pardajzom, spanaćem, graškom po izboru.