Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjski kare punjen šparglama

Svinjski kare punjen šparglama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Svinjski kare punjen šparglama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Kada je povod specijalan, jelo treba da bude odgovarajuće - prefinjen svinjski kare, punjen šparglama"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - oko 1 1/2 kg
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 3 supene kašike, iseckan
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • špargle - 7 - 8 komada
  • slanina - 7 - 10 krišaka, tankih
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kare očistimo od masnoća, ako je ima. Prolazimo dugim nožem kroz sredinu karea, isečemo kao veliki džep po celoj dužini širine oko 2 cm, zavisi koliko je debelo parće, ne idemo do dna.

Izvadimo nož i prstima malo raširimo otvor.

Posolimo i pobiberimo.

Pomešamo izgnječeni beli luk sa iseckanim peršunom i senfom dok ne dobijemo pastu. Ovom smesom namažemo unutra po celoj dužini.

Očistimo špargle od tvrdog dela i stavljamo unutra tako da popunimo file.

Odozgo uvijamo slaninom, lagano preklopimo kriške.

Stavljam u odgovarajući pleh za pečenje i sipamo 1/3 vode, posolimo.

Pleh pokrivamo dobro aluinijumskom folijom.

Pečemo na 220 stepeni 20 minuta i još na 190 stepeni - 20 minuta.

Skidamo foliju i pečemo još 40 minuta.

Prilog - pečurke u maslacu na tiganju.

Špragle možemo zameniti i drugim nadevom, sušenim pardajzom, spanaćem, graškom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: