Brioš sa kremom i čokoladom

04/04/2019
"Da su kuvari dirigenti, ovaj brioš bi nazvali pravom simfonijom ukusa i mirisa "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 g
  • maslac - 60 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 60 g
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 40 g
  • žumanca - 2 komada
  • skrob - 20 g
  • čokolada - 1 komad, mlečna
  • za glazuru
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • šećer u prahu - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa solju. U njega dodajte jaje, kvasac pomešan u mleku, šećer i mekani maslac. Zamesite meko testo. Mesite oko 20 minuta. Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Za to vreme pripremite krem. Stavite jedan deo mleka da provri zajedno sa šećerom i vanilom. U posudi umutite žumanca sa skrobom i preostalim mlekom. Sipajte smesu u vrelo mleko.

Mešajte neprestano dok se ne zgusne. Skinite krem sa vatre, pokrijte folijom i ostavite da se ohladi. Pospite sto brašnom. Stavite testo i ponovo pospite. Razvucite na praovugaonu koru (30x40 cm).

Rasporedite hladan krem i pospite čokoladom, isečenom na komade (možete koristiti čokoladu u kapljicama). Uvijte u čvrst rolat i isecite na komade (4-5 cm).

Poređajte rolate pravo u namazan pleh. Nakon što na nadođe pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Po želji možete nrapviti glazuru od šećera u prahu i soka od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar