Rižoto sa koprivom, belim vinom i čedar sirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
06/04/2019
"Rižoto je mnogo više od majstorski pripremljenog pirinča, on je izjava ljubavi kulinara prema ljudima koje voli "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Celer operite i iseckajte. Beli luk zgnječite. Koprivu operite i osušite. Upržite beli luk oko 2 minuta na maslinovom ulju. Dodajte pirinač i vino.

Kuvajte dok vino ne ispari i tada dodajte polovinu bujona. Ostavite da se kuva dok ne ispari.

U tiganju zagrejte preostalo maslinovo ulje i upržite celer, dodajte koprivu i ostavite da se krčka oko 5 minuta na srednjoj vatri.

Dodajte koprivu u rižoto i ostavite da omekša oko 5 minuta. Kada rižoto dobije kremastu teksturu, dodajte preostali bujon i isključite ringlu.

Dodajte maslac i polovinu narendanog sira, pa promešajte. Skinite sa vatre. Poslužite sa narendanim čedrom odozgo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar