bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Rižoto sa koprivom, belim vinom i čedar sirom

Rižoto sa koprivom, belim vinom i čedar sirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
652
370
Rižoto sa koprivom, belim vinom i čedar sirom
06/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
"Rižoto je mnogo više od majstorski pripremljenog pirinča, on je izjava ljubavi kulinara prema ljudima koje voli"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Celer operite i iseckajte. Beli luk zgnječite. Koprivu operite i osušite. Upržite beli luk oko 2 minuta na maslinovom ulju. Dodajte pirinač i vino.

Kuvajte dok vino ne ispari i tada dodajte polovinu bujona. Ostavite da se kuva dok ne ispari.

U tiganju zagrejte preostalo maslinovo ulje i upržite celer, dodajte koprivu i ostavite da se krčka oko 5 minuta na srednjoj vatri.

Dodajte koprivu u rižoto i ostavite da omekša oko 5 minuta. Kada rižoto dobije kremastu teksturu, dodajte preostali bujon i isključite ringlu.

Dodajte maslac i polovinu narendanog sira, pa promešajte. Skinite sa vatre. Poslužite sa narendanim čedrom odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: