Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne paradajz-paprike punjene leblebijama

Posne paradajz-paprike punjene leblebijama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Posne paradajz-paprike punjene leblebijama6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Posne, ukusne i jednostavne za prirpemu - zapišite recept za posne punjene paradajz-paprike sa leblebijama"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada, crvene paradajz - paprike
  • leblebije - 350 g, kuvane, iz konzerve
  • luk - 1 glavica, srednja
  • korijander - 1 šaka, sveži listovi
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • pire - 1 supene kašike, od paprika
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odsecite poklopce na paradajz-paprikama, oko 0.5 mm ispod repa. Očistite od semenki i žilica i opereite dobro.

2. Stavite paprike sa otvorom na gore u malo namazan pleh i pecite 15-18 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Treba da ostanu al dente, zato nemojte soliti, so bi izvukla sokove i učinila bi ih mekšim.

3. Za to vreme iseckajte luk i propržite u ugrejanom ulju dok ne omekša i dok ne dobije lepu boju. Sipajte paradajz pire i pire od paprike, so po ukusu i šećer i mešajte dva-tri minuta.

4. Iseckajte sveži korijander i sipajte zajedno sa leblebijama, dobro oceđenim od tečnosti iz konzerve. Kuvajte još minut-dva i skinite sa vatre.

5. Izvadite paprike iz rerne i ispraznite unutrašnjost od soka koji se skupio prilikom pečenja. Napunite nadevom od leblebija i pospite malo uljem ili maslinovim uljem.

6. Stavite ponovo u rernu na još oko 20 minuta. Servirajte tople posne punjene paradajz-paprike sa leblebijama. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: