Pileće ćuftice obučene u kožicu

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
12/04/2019
"Meze za prave poznavaoce... Nazdravlje! "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće mleveno meso - 1200 g
  • pileće kožice - 10 - 12 komda, širi parčići
  • ljute paprike - 1 - 2 komada (broj zavisi od njihove ljutine)
  • pivo - 50 ml
  • mladi luk - 1 vezica
  • jaje - 1 komad
  • biber - 1/4 kašičice
  • čubar - 2 prstohvata
  • kumin - 1/4 kašičice
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • majoran - 1 kašičica, sušeni
  • so
  • peršun - po želji (za mešenje mlevenog mesa)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ocedite od vode pileće kožice. Posolite ih ravnomerno solju, binerom, kuminom i ostavite ih da se začine bar 20 minuta.

Za to vreme pripremite mleveno meso, mešajući u velikoj posudi pileće mleveno meso sa mladim lukom isečenim na veoma sitno, usitnjenom zelenom ljutom paprikom (bez semenki), solju, biberom i kuminom po ukusu.

Dodajte umućeno jaje, čubar, pivo i sitno isečen svež peršun. Promešajte sve veoma dobro i ostavite u pokrivenoj posudi u frižideru bar na 30 minuta, a kako je rekao Vini Pu - što više to bolje.

Rukama namazanim uljem oblikujte ćuftice i zavijte svaku u jedno parče pileće kožice.

Začinite brašno sa malo soli, bibera, čubra, mrvljenog majorana i uvaljajte svaku obučenu ćufticu u njega.

Poređajte ćuftice u posudu za pečenje namazanu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne bude gotovo - oko 15-20 minuta dok ne uhvate lepu zlatastu koricu.

Garnirajte porcije sa salatom od povrća po vašem izboru, ali obavezno sa kriglom dobro ohlađenog piva!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar