Način pripreme
Ugrevamo malo jogurt i stavljamo šećer, kvasac i jednu kašičicu brašna.
Ostavljamo da se aktivira oko 2 minuta.
U veliku posudu sipamo brašno i pravimo udubljenje, stavljamo so i razbijemo jaje, dodajemo i kvasac. Promešamo dobro dok ne dobijemo meko i glatko testo. Namažemo ga obilno uljem i ostavljamo da nadođe oko 1 sat na toplom.
Premesimo ponovo i namazanim rukama kidamo loptice, malo veće od oraha i spljeskamo kao da pravimo pogačice, u sredinu stavljamo malu kašiku od nadeva i sakupljemo ivice, uvaljamo dlanovima da bismo dobro oblikovali loptu (zato što će se ona utrostručiti).
Rešamo na rastojanju jednu od druge i namažemo jajetom. Ostavljamo ponovo da se peče na toplom u ponovo namažemo jajetom i posipamo susamom. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na oko 200 stepeni.
Za nadev izrendamo kačkavalj i posipamo sitno iseckanim mladim lukom, možemo zameniti i prazilukom.
Dodajemo začine i masline, sve dobro iseckamo i stavljamo nekoliko kapljica maslinovog ulja ili ulja. Sve dobro promešamo postajemo homogenu i lako se uzima kašičicom