Način pripreme
Luk se seče na što je moguće sitnije i dodaje se u mleveno meso zajedno sa prezlama i svim začinima. Dodaju se 2 jaja i univerzalni sos i sve se promeša rukom.
Začinjeno mleveno meso se podeli na 4 jednaka dela, od kojih se svaki oblikuje kao velika ćufta. U posudu za pečenje, namazanu maslacem, stavljaju se velike ćufte i pomoću kašike se oblikuju gnezda - pravi se po jedna rupa u sredini svakog gnezda.
Belanca se odvajaju od žumanaca od preostalih 4 jaja.
U prethodno zagrejanu rernu se stavljaju gnezda da se peku 10 minuta, nakon toga se vade iz rerne i u svaku rupu se stavlja po jedno žumance koje se posipa alevom paprikom.
Belanca se sipaju u posudu za pečenje sa pola kašičice maslaca i kašikom vode.
Vraća se u rernu i peče se dok ne bude gotovo - oko 35 minuta.
Nakon što je gotovo izvadi se iz rerne, po želji se posipa svežim peršunom.