Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen pirinčem i šarenim pasuljem

Paradajz punjen pirinčem i šarenim pasuljem

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Paradajz punjen pirinčem i šarenim pasuljem
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 10
03/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Postovi su samo povod da date mašti na volju i da napravite čudesan punjeni paradajz sa pirinčem i šarenim pasuljem"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 - 5 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • pasulj - 400 g, šareni
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1/2 vezice
  • čubar - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • bujon od povrća - 700 ml
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte na sitno glavicu luka i jedan-dva čena belog luka. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u dubokoj posudi i zapržite luk i beli luk na kratko. Isecite šargarepe i dodajte u posudu. Začinite solju i biberom i izdinstajte dok ne omekšaju.

Sipajte pirinač i zapržite na kratko. Sipajte 2 šolje bujona od povrća i ostavite da provri. Smanjite ringlu i kuvajte 15 minuta na tihoj vatri dok pirinač ne upije bujon.

Za to vreme odsecite vrhove paradajza i izvadite im sredunu kašikom. Isecite je na sitno i dodajte u posudu sa pirinčem. Začinite čubrom.

Dodajte skuvan šareni pasulj i kuvajte još minut-dva. Iseckajte pola vezice peršuna i dodajte u tiganj.

Napunite paradajz nadevom i poređajte ga u posudu za pečenje.

Rasporedite preostali nadev u posudu za pečenje i prebacite punjeni paradajz u rernu na pola sata na 180 stepeni,

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: