Sočivo sa drškama od pečuraka

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
07/05/2019
"Praktične domaćice ništa ne bacaju, a nalaze načine kako da iskoriste sve, tako da jelo bude još ukusnije "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo prokuvajte u posoljenoj vodi, a zatim ga ocedite. Sitno iseckajte luk, celer i šargarepu.

Očišćene i odvojene drške pečuraka isecite na kolutiće, kao i čenove belog luka.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i napravite zapršku - prvo luk i šargarepu stavite, a onda i pečurke, celer i beli luk. Dodajte so i biber.

Stavite oceđeno sočivo u šerpu sa vodom, dodajte zapršku i ostavite da proključa - ukupna količina svega u šerpi da bude 4 l.

Paradajz pomešajte sa brašnom u činiji. Zatim čorbi dodajte korijander, majčinu dušicu i bosiljak. Kada se sve dobro skuva, postepeno dodajte paradajz. Kuvajte još 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar