Pletenica sa kobasicom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
09/05/2019
"Ukusno i lako - topla pletenica sa salamom!"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • jogurt - 200 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • kobasice - 100 g, špek
  • žumanca - za premazivanje
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte brašno, dodajte suvi kvasac, so i šećer. Promešajte viljuškom.

Sipajte jogurt i ulje, mešajte dok ne dobijete testo, pa posle rukama zamesite meko testo. Ostavite da naraste oko 30 minuta. Dobijeno testo podelite na 3 dela i nauljanim rukama napravite duge fitilje.

U jedan kraj pritisnite kao za pletenje milibrota. Špek salamu oljuštite i isecite kolutiće. Poređajte kolutove između fitilja, a onda isprepletite kao za kiku do drugog kraja.

Stavite pletenicu sa kobasicom u tavu, premažite umućenim žumancetom i možete posipati semenke. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Ukusno i lako!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar