Punjeni žuti paradajz

13/05/2019
"Zašto su žuti? Zato što su je to idealan paradajz za punjenje ... i za jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svakom paradajzu isečemo poklopac i vadimo semenke - oni su sami polušuplji.

Glavicu luka sitno iseckamo i stavljamo da se dinsta u dubokom tiganju sa uljem i malo soja sosa. Kad luk postane providan dodajemo mleveno meso i promešamo - posipamo začinima i mešamo periodično.

Na kraju dodajemo i pirinač, kratko dinstamo samlo sa mlevenim mesom i lukom i dodajemo vodu u odnostu 1:2.

Kuvamo dok pirinač skoro potpuno ne upije tečnost. Punimo svaki paradajz, zatvaramo poklopac, poređamo u pleh, a preostali deo nadeva rasporedimo ravnomerno između.

Prelivamo vodom svuda, posipamo solju i uljem i pečemo na 200 stepeni dok tečnost ne ispari i dok se paradajz ne zapeče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar