Raskošna jagnjeća čorba

25/05/2019
"Kada vam je potrebno da pojedete nešto što vam neće samo napuniti stomak, nego će vam im ugrejati dušu, probajte ovu klasičnu jagnjeću čorbu "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • aleva parpika
  • nana
  • so
  • fida - 1 šaka ili pirinač
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeće iznutrice dok ne budu gotove. Izvadite ih i isecite sitno.

U malo masnoće propžite sitno iseckan luk, šargarepu i beli luk. Kad omekšaju, dodajte jagnjeće iznutrice. Začinite biberom i nanom, posolite po ukusu i ostavite 2-3 minuta na tihoj vatru.

Prelijte sastojke bujonom iz iznutrica i kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Dodajte fidu i kuvajte još 7-8 minuta.

Kuvajte jagnjeću čorbu dok fida ne bude gotova i dodajte dva jajeta, umućena i dodajte ih kroz rešetkastu kašuku ili cediljku.

Pre serviranja pospite čorbu sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar