Uskršnja jagnjeća čorba

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
29/05/2019
"Takvu čorbu smo vam spremili, da ćete zaboravite na sve ostale izazove na trpezi "
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glavica - 1 komad
  • jagnjeće meso - 200 g, po izboru
  • jagnjeće iznutrice - džigerica, creva, škembe, bubrezi
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - nekoliko strukova
  • nana - vezica
  • kaloper - 2 - 3 lista
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se kuvaju u posoljenoj vodi dok ne budu potpuno gotove. Iseku se na sitno.

Jagnjeća glavice i meso se takođe kuvaju u posoljenoj vodi dok ne budu potpuno gotovi, oko 2 sata.

Meso se odvoji od kostiju, seče se na komade.

U šerpi u malo ulja se zaprže narendana šargarepa, glavica luka i beli luk, isečeni na sitno. Na kraju se posipa alevom paprikom i sipa se proceđeni bujon od kuvanja preko glavice i mesa.

Stavljaju se iznutrice i meso, nakon što provru stavlja se pirinač.

Začinjava se alevom paprikom i solju.

Jagnjeća čorba se kuva dok pirinač ne omekša, dodaju se isečeni na sitno mladi luk, nana i kaloper.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar