Način pripreme
Meso operemo, isečemo na krupnije ivice i stavljamo zajedno sa kostima u veliku šerpu. Posolimo, stavljamo neoljušteni crni luk i prelivamo sa 2.5 litre hladne vode.
Dodajemo zrna bibera i so i kuvamo dok ne bude polugotovo, penu periodično skidamo rešetkastom kašikom.
Meso bez kostiju isečemo na komade, skidamo neoljuštenu glavicu luka, bujon procedimo i vraćamo na vatru.
Očišćene dve glave luka, paprike, šargarepu i krompir sitno isečemo i stavljamo u kurban sa polugotovim mesom, isečenim na porcije. Sopamo ulje i kurban kuvamo jop 20-30 minuta.
Nakon toga dodajemo izmrvljene ljute paprike i paradajz, prethodno oljušten i isečen na kockice. Vri još 10 minuta.
Pre nego što skinemo čorbu sa vatre, začinimo solju, biberom i posipamo sitno iseckanim peršunom i nanom. Po želji možemo dodati i masalc po ukusu.
Prijatno!