Sarme zavijene u zelje

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
05/06/2019
"Sarmice od zelja, kao što i sami možete da pogodite, su jednostavno raskošne "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano651
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zelje - 40 komada, krupni listovi
  • sir - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • ulje
  • jaja - 3 komada
  • mirođija - 1/2 vezice
  • ulje - 50 ml
  • biber
  • so
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Naberemo zelje, očistimo žile i drške. Od listova odsečemo široki deo toliko, da kad stavimo nadev može da se uvije sarmica.

Očišćeno zelje poparimo u vreloj vodi 3 minuta. Listove ostavljamo sa strane da se ohlade i da se ocede.

Sečemo luk na sitno i dinstamo u ulju. Oljuštimo paradajz i sečemo na sitno i dodajemo u luk. Skuvamo pirinač, ali ne previše, jer će se posle sarmice opet kuvati.

Namrvimo sir, bilo bi dobro da je tvrđi. Mutimo jaja. Sečemo mirođiju na veoma sitno. Sve stavljamo u posudu i mešamo dobro. Začinjavamo biberom i solju.

Dobijenu smesu ćemo stavite kao nadev u sarmice. Raspoređujemo podjednako preko listova. Uvijamo kao sarmice. Budu male po veličini.

Poređamo ih u šerpu. Prelivamo ih, da se prekriju vodom i sa malo ulja. Pokrijemo se tanjirom i blago pritisnemo. Kuvamo dok ne budu gotove.

Jedemo sa kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar