Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus od leblebija

Humus od leblebija

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Humus od leblebija
Fotografije: Borislava Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Zato što su neki recepti za humus bolji od drugih"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 400 g
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna - 1/4 šolje
  • voda - 1/4 šolje
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • tahini od susama - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite leblebije u toku noći u hladnoj vodi. Sledećeg dana ih prelijte hladnom vodom i stavite da se kuvaju dok potpuno ne omekšaju.

Izvadite ih pomoću rešetkaste kašike i umutite u mikseru zajedno sa začinima. Sipajte unutra vodu, sok od limuna i tahini od susama.

Ako želite da vaš humus bude glatkije konzistencije, treba da mu oljuštite zrnca, nakon što ga skuvate.

Po želji možete da ga servirate namazanog preko prepečenih kriški.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: