Bistra čorba od komadića telećeg mesa

27/06/2019
"Lagana i ukusna, bez zaprške, mnogo nam se osladila posuta svežim peršunom "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g (ili kolenica)
  • krompir - 400 g
  • šargarepa - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • celer - 200 g (glava ili stabla)
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 5 zrna
  • biber - 10 zrna
  • maslac - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečenu teletinu skuvamo, izbistrimo bujon.

Dodajemo krupnije isečeno povrće, zajedno sa začinima i maslacem.

Kuvamo još 30 minuta ili dok svi sastojci potpuno ne budu gotovi.

Serviramo sa isečenim listovima celera ili peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar