Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Punjeni zec na domaći način

Punjeni zec na domaći način

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Punjeni zec na domaći način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
3
"Dajte tog zeca ovamo da vidite kako se pravi sočan zec na domaći način"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, sa iznutricama
  • soja sos - 2 supene kašike
  • ulje - za prženje
  • so
  • soja sos - 1 kašičica
  • belo vino - 1 šolja
  • pečurke - 100 g
  • guščije grudi - dimljene
  • mladi luk - 3 struka
  • praziluk - 1 struk
  • pirinač - 100 g
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo zeca soja sosom i posipamo solju i alevom paprikom.

Ostavljamo da odstoji u marinadi oko 1-1 1/2 sata.

Isečemo iznutrice na kockice i pržimo u masnoći.

Praziluk i luk isečemo na krugove, pečurke na kriške, guščije grudi na ivice, i zajedno dodajemo u propržene iznutrice. Dinstamo tako oko 5 minuta.

Kad prođe vreme sipamo pirinač i sipamo vino.

Začinimo začinima i ostavljamo na vatri dok pirinač ne upije tečnost.

Punimo zeca nadevom, zašivamo i stavljamo u pleh sa malo vode.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u jakoj rerni.

Punjenog zeca pečemo ne više od 90 minuta.

Nakon toga skidamo foliju i pečemo dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: