bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice u Rerni»Tikvice na grčki način iz rerne

Tikvice na grčki način iz rerne

Tikvice na grčki način iz rerne
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
19/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Ugrejte rernu - danas smo raspoloženi za hrskave tikvice, ali pripremljene na zdrav način"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 150 g
  • parmezan - 50 g
  • univerzalni začin - 2 supene kašike (mešavina soli, ljute aleve paprike, origana, belog luka u prahu, bosiljka, šećera)
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite tikvice od drške. Isecite na ivice debljine oko 1.5 cm. Osušite lepo. Sipajte brašno u kesu u nju stavite tikvice.

Zatvorite lepo kesu i protresite da se lepo zalepi brašno. Umutite dva jajeta u tanjiru. Sipajte prezlu u tanjir i pomešajte sa smesom od začina za tikvice.

Obložite pleh papirom za pečenje. Izvadite tikvice iz kese sa brašnom i u delovima uvaljajte u umućena jaja, a nakon toga u prezle sa začinima.

Poređajte u pleh. Pospite maslinovim uljem i parmezanom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: