Mlečna musaka sa tikvicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
20/07/2019
"Kako da ne voliš leto, kada je i musaka ukusnija od obične "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo tikvice i isečem ih na kocke.

Podelimo ih na dve jednake polovine i posipamo solju da se odvoji suvišni sok.

Rasporedimo u namazanu posudu za pečenje jednu polovinu tikvica.

U posudi pomešamo sir, krompir na sitno, skuvana jaja - takođe na sitno, sveže mleko i začine.

Promešamo dobro smesu i njom prelivamo pola tikvica. Odozgo ređamo drugu polovinu tikvica.

Prelivamo posnu musaku smesom od kisela pavlake, sirovog jajeta u malo soli.

Zapečemo musaku sa tikvicama na 200 stepeni 40 minuta.

Lako, brzo i ukusno.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar