Dinstane školjke sa maslacem na burgaski način

30/07/2019
"Šta je potrebno za pripremu savršenih školjki - samo mnogo meraka, može i malo maslaca "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu stavljamo 100 g maslaca i 50 ml maslinovog ulja. Nakon što se maslac rastopi, dodajemo jednu veliku glavicu luka i nekoliko čenova iseckanog belog luka.

Kad se luk izdinsta dodajemo sok od 1 limuna da vri jedan minut.

Nakon toga dodajemo 200-250 ml belog vina. Nakon što provri ostavljamo da vri 2-3 minuta.

Dodajemo morsku so i školjke i zatvaramo šerpu.

Nakon što školjke počnu da se otvaraju, dodajemo jedan veliki svež paradajz, samo mesnanti deo i vezu mirođije.

Zatvaramo šerpu i dobro protresemo da uđe paradajz u školjke.

Kuvamo oko minut i skidamo sa vatre školjke na burgaski način!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar