Grčka pileća čorba sa limunom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
01/08/2019
"I dodajte malo limuna - evo je savršena pileća čorba, koju svako treba da proba "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile se opere, osuši i natrlja solju. Stavlja se da vri u litar i po vode.

Šargarepa, celer i luk se oljušte, operu i iseku na kocke. Stavljaju se da se kuvaju zajedno sa piletom. Začinjava se po ukusu.

Meso se izvadi, odvoji se od kosti i iseče se takođe na kocke.

Bujon se procedi i vraća se na vatru.

Pirinač se opere i sipa u bujon.

Žumanca se umute sa sokom od jednog limuna i postepeno se sipaju u njega, pre nego što provri i uz poremeno mešanje. Dodaje se isečeno pileće meso.

Grčka pileća čorba se servira, posuta peršunom i sa krugovima limuna bez kore.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar