Ruska čorba od bakalara

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
02/08/2019
"Zato što nisu sve riblje čorbe iste, ova zaslužuje vašu posebnu pažnju "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bakalar - 400 g, file
  • krompir - 6 komada
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 2 kašike
  • voda - 1500 ml
  • biber - 10 zrna
  • so - 2 prstohvata
  • limuntus - na vrh noža
  • mirođija - 10 strukova
  • pavlaka - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Voda se stavlja da provri, dodaje se biber, krompir, isečen na kriške, so i prethodno zapržen, sitno isečen luk.

Riba se seče na parčiće, naprska se sa limuntusom razređenim sa kašikom vode i dodaje se u čorbu, kada krompir omekša.

Dodaju se parčići maslaca i mirođija isečena na sitno. Čorba vri dok riba ne omekša. Servira se sa pavlakom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar