Pamuk pogača sa kvascem i mlekom

VecaVecaPočetnik19070152
31/07/2019
"Samo još parče sira deli nas od savršenstva... "
Priprema100 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 100 ml, mlako
  • voda - 100 ml, mlaka
  • ulje - 100 ml
  • belanca - 1 kom.
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 600 g brašna
  • Za premazivanje
  • žumanca - 1 kom.
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu uliti mlako mleko, dodati mlaku vodu, izmrvljen kvasac, šećer i izmešati. Potom dodati ulje, belance, malo brašna, posoliti i sve izmešati.

Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i istaviti da odstoji 30 minuta. Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom razviti u krug i staviti u tepsiju obloženu pek-papirom.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo izbockati viljuškom, premazati razmućenim žumancetom i uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar