Brza lenja pogača

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
335
358
Brza lenja pogača
Fotografije: marcheva14
1 / 6
09/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Nema razvlačenja, nema mešenja - pogledajte kako da pripremite veoma ukusnu pogaču skoro bez napora"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Kalup za pečenje sa dnom koje se odvaja - 22 cm, pokriven papirom za pečenje.

Jaja izlomite u veliku posudu i umutite ih mikserom. Dodajte kiselo mleko, ulje i so i ponovo umutite dok ne dobijete jednoličnu smesu.

U brašno dodajte prašak za pecivo, promešajte i postepeno dodajte u smesu sa jajima.

Sir izmrvite i dodajte ga. Promešajte špatulom, kako bi se sir pravilno rasporedio.

Dobićete lepljivu smesu, ali nemojte dodavati još brašna.

Postavite papir za pečenje u kalup prečnika 22 cm.

Sipajte smesu u kalup i prelijte je istopljenim maslacem.

Pecite na 180 stepeni 23-24 minuta. Nemojte da prepečete pogaču. Treba da bude zlatne boje odozgo i to vam govori da je lenja pogača gotova.

Izvadite pogaču iz kalupa, ohladite je na kratko i izlomite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: