Pečeni patlidžan na sardinijski način

09/08/2019
"Nemojte više tražiti proverene recepte za patlidžan - mi smo ga otkrili i odmah vam dajemo da zapišete "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano244
  • Pregledi tokom meseca244
  • Pregledi tokom sedmice69
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite drške patlidžana i operite. Isecite na pola po dužini.

Oštrim nožem napravite rešetku po mesnatom delu patlidžana, pazite da ne probijete koru.

Posolite patlidžan i ostavite na oko 40 minuta da se ocedi gorak sok.

Kad bude gotovo, obrišite ubrusom i servirajte sa odsečenom stranom na gode u plehu, prethodno namazan maslinovim uljem.

Pecite u rerni na 200 stepeni oko 50 minuta ili dok ne bude gotovo. Ako se patlidžan zapeče previše brzo, odozgo možete pokriti folijom.

U međuvremenu pomešajte maslinovo ulje sa pasiranim belim lukom, isečenim peršunom, sokom od limuna i solju po ukusu.

Dobro promešajte i kašikom rasporedite smesu preko toplog patlidžana. Sevirajte pečeni patlidžan na sardinijski način topao.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar